ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Στον χάρτη που εμφανίζεται, απεικονίζονται οι περιοχές που μπορείτε να επισκεφτείτε. Τα όρια έχουν κόκκινη διακεκομμένη γραμμή. Εντός αυτής της γραμμής είναι η περιοχή που μπορείτε να κινηθείτε και να εξερευνήσετε. Για τη δική σας ασφάλεια να μείνετε εντός των ορίων.

Στο χάρτη επίσης εμφανίζονται τα σημεία όπου μπορεί να δείτε χελώνες καθώς επίσης δελφίνια και φώκιες μονάχους-μονάχους. Το όριο ταχύτητας είναι 6 ναυτικά μίλια την ώρα.

TURTLE SPOTTING

Επισκεπτόμενοι το Θαλάσσιο πάρκο (που περιλαμβάνει τον κόλπο του Λαγανά και το Μαραθονήσι) σας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να φωτογραφίσετε και να δείτε την χελώνα καρέτα-καρέτα στο φυσικό της περιβάλλον.

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Το ναυάγιο χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Στα βορειοδυτικά του νησιού πριν περίπου 20 χρόνια, μια παράνομη διακίνηση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων ναυάγησε και πλημμύρισε στην παραλία διαμορφώνοντας το ναυάγιο.

Οργανώνουμε ημερήσιες ιδιωτικές εκδρομές με αφετηρία το ναυάγιο βλέποντας όλη τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού (Σπηλιές – Καμάρες – Φάρο Κεριού – Πόρτο Λιμνιώνα – Πόρτο Βρώμη). Καπετάνιος της εταιρείας μας αναλαμβάνει την περιήγησή σας. Η διαδρομή διαγράφεται και στο χάρτη που εμφανίζεται δίπλα.

ΜΑΡΑΘΩΝΗΣΙ

Από τη Λίμνη Κεριού μπορείτε με ένα από τα σκάφη μας να επισκεφθείτε το Μαραθονήσι που βρίσκεται στο κέντρο του Θαλάσσιου Πάρκου του Λαγανά. Ένα καταπράσινο, ακατοίκητο νησάκι. Στην ανατολική πλευρά συναντάτε μια μεγάλη αμμώδη παραλία με μπλε κρυστάλλινα νερά που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο. Η παραλία αυτή είναι μια από τις εκλεκτές της χελώνας Caretta – Caretta που έχουν ως καταφύγιο για να γεννούν τα αυγά τους.

Στην δυτική πλευρά βρίσκονται μια μικρότερη παραλία με βότσαλα, καθώς και δυο μεγάλες σπηλιές.

ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Η παράλια του Μαραθία είναι στην Λίμνη του Κεριού, στην νότια πλευρά της Ζακύνθου. Αποτελεί μοναδικό θέαμα ομορφιάς με τα βαθιά καταπράσινα νερά της και το βοτσαλένιο έδαφος της. Ακριβώς απέναντι, βρίσκεται το Μαραθονήσι, το οποίο σχηματίζει τη μορφή μίας χελώνας αν το παρατηρήσει κανείς.

ΚΑΜΑΡΕΣ

Απολαύστε τις Καμάρες οι οποίες είναι δυο φυσικές τεράστιες πέτρινες γέφυρες οι επονομαζόμενες Μικρή και Μεγάλη Καμάρα. Αποτελούν ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο το οποίο μπορείτε να σταματήσετε και να απολαύσετε.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΑΣΙΣ

Μπορείτε να κάνετε μια στάση για μπάνιο στη καταπληκτική παραλία «Όασις». Θεωρείται από τις πιο ήσυχες παραλίες καθώς δεν υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια και ξαπλώστρες. Καλό είναι να εφοδιαστείτε τα απαραίτητα πριν την επισκεφτείτε, ώστε να αφεθείτε στην μαγεία της ηρεμίας.

ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΕΡΙΟΥ

Εξερευνήστε τις Σπηλιές του Κεριού. Η εναλλαγή των χρωμάτων γύρω από τις θαλάσσιες σπηλιές είναι αξιοθαύμαστη. Μπορείτε να αγκυροβολήσετε και να απολαύετε ένα υπέροχο μπάνιο μέσα στις σπηλιές. Μην ξεχάσετε να έχετε εφοδιαστεί με μια μάσκα σνόρκελινκ για να θαυμάσετε τον υπέροχο βυθό.

ΜΥΖΗΘΡΕΣ

Μετά τις σπηλιές του Κεριού καταλήγετε μπροστά σε δύο πελώριους βράχους, τις ξακουστές Μυζήθρες. Η περιοχή φιλοξενεί την φώκια Monachus – Monachus και δελφίνια. Να είστε πάντα σε ετοιμότητα να αποθανατίσετε αυτά τα υπέροχα θηλαστικά με τη φωτογραφική σας μηχανή.